30

Σεπ 16

Η Γενική Γραμματέας Μεταφορών, κ. Π. Πέρκα, καλεί τους μεταφορείς να φροντίσουν να τοποθετήσουν σύστημα ABS στα οχήματα τους εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, δηλαδή έως το τέλος Οκτωβρίου.

Με σχετική επιστολή που απέστειλε πως όλες τις ομοσπονδίες ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ, η γ.γ. Μεταφορών, κ. Πέτη Πέρκα, καλεί τους μεταφορείς να τοποθετήσουν το προβλεπόμενο σύστημα ABS στα οχήματα τους εντός της προκαθορισμένης προθεσμίας. Υπενθυμίζουμε πως με σχετική απόφαση που έχει προηγηθεί, η παράταση της προθεσμίας τοποθέτησης του συστήματος αντεμπλοκής «ABS» κατά την πέδηση, σε οχήματα που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά πριν την 1.1.1999, προκειμένου αυτά να εξακολουθήσουν να κυκλοφορούν, λήγει στις 31.10.2016.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η γ.γ. Μεταφορών «… έχει παρατηρηθεί, από τις προηγούμενες αντίστοιχες αποφάσεις, ότι το χρονικό διάστημα πλησίον της καταληκτικής ημερομηνίας τοποθέτησης, παρουσιάζονται προβλήματα στην εφαρμογή της απόφασης, από την έλλειψη διαθέσιμων προς πώληση συστημάτων ABS και φόρτου εργασίας των εξουσιοδοτημένων συνεργείων, λόγω της αυξημένες προσέλευσης των ενδιαφερόμενων κατά τις τελευταίες ημέρες πριν την πάροδο της προθεσμίας.

Με τη Β σχετική απόφαση, εκτιμούμε ότι η πρόσφατη 7μηνη μετάθεση της απαίτησης ύπαρξης ABS, προκειμένου να κυκλοφορούν ως έχουν (χωρίς ABS) τα οχήματα της παραπάνω κατηγορίας, διασφάλισε ικανό χρονικό περιθώριο για την υλοποίηση της μετατροπής τους. Με δεδομένα τα παραπάνω, με γνώμονα την οδική ασφάλεια την οποία και οφείλουμε όλοι να προασπίσουμε, αλλά και την αποφυγή εμφάνισης παρόμοιων προβλημάτων, σας παρακαλούμε να υπενθυμίσετε, εκ νέου, στα μέλη σας την υποχρέωση εφοδιασμού με σύστημα ABS ως την 31η Οκτωβρίου 2016, με στόχο να εγκατασταθούν εγκαίρως τα συστήματα ABS και να είναι δυνατή η κυκλοφορία των οχημάτων τους μετά την 1η Νοεμβρίου 2016»

Παρακάτω μπορείτε να κατεβάσετε την επιστολή προς ενημερωσή σας ή καλέστε μας στο 10 6 11 για να σας δώσουμε περισσότερες διευκρινήσεις.

IKTEO Ταραντίλης τηλ.10 6 11, 2751101111 ή κλείστε ραντεβού online μέσω της ιστοσελίδας μας.

Συνημμένα αρχεία: