02

Μαρ 22

Δίπλωμα οδήγησης, ασφάλεια, βιβλίο service, ακόμη και το ΚΤΕΟ θα ενσωματωθούν σε μια εφαρμογή στο smartphone.

Η ψηφιοποίηση έχει εισβάλλει για τα καλά στη ζωή μας, με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να κάνει όλο και πιο εύκολη την καθημερινότητα των πολιτών. Χάρη σε μια σειρά απλών τεχνολογικών εργαλείων αλλάζει τον τρόπο που παρέχονται οι κρατικές υπηρεσίες, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν οι πολίτες με το κράτος.

Μια από τις πιο σημαντικές εφαρμογές – αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία την άνοιξη – είναι το Car Wallet. Μέσω αυτού, οι οδηγοί θα κατέχουν σε ψηφιακή μορφή όλα τα έγγραφα που αφορούν το αυτοκίνητό τους.

Δίπλωμα οδήγησης, άδεια κυκλοφορίας, πιστοποιητικό ΚΤΕΟ, ασφαλιστήριο οχήματος και βιβλίο συντήρησης θα ενσωματωθούν σε ένα app στο κινητό τηλέφωνο. Έτσι, οι οδηγοί δεν θα χρειάζεται να ανησυχούν που έχουν αποθηκεύσει τα στοιχεία ή αν έχουν ξεχάσει κάποιο από αυτά στο σπίτι ή την εργασία τους.

Τα πάντα θα είναι συγκεντρωμένα στο smartphone, όπως ακριβώς συμβαίνει με άλλα πολύτιμα έγγραφα, περιορίζοντας τόσο τη γραφειοκρατία όσο και την ενδεχόμενη μικροδιαφθορά.

Το Car Wallet αποτελεί σημαντική καινοτομία για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς εκτός από σημαντική βοήθεια στους πολίτες, δίνει «ανάσα» και στην αστυνομία, καθώς, οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε ελάχιστα λεπτά. Μάλιστα, η ψηφιακή μορφή του διπλώματος στο Car Wallet θα έχει νομική ισχύ σε περίπτωση ελέγχου από την Τροχαία.

Η εφαρμογή ακολουθεί το πρότυπο της αντίστοιχης εφαρμογής Covid Free GR Wallet στην οποία μπορεί κανείς να «κατεβάσει» το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και το έγγραφο ταυτοπροσωπίας που απαιτείται.

 

 

Για πληροφορίες και ραντεβού :
☎️ 10611 ή 2751.101.111
Καθημ. 08.00-18.00 & Σάβ. 08.00-15:00
και στη διάθεσή σας ηλεκτρονικά στο mail μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook-Ιnstagram