07

Δεκ 21

Όλα σε… ένα και online θα βρίσκονται τα στοιχεία των οχημάτων σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην τηλεδιάσκεψη που είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών αλλά και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

 

Σύμφωνα με το project που παρουσιάστηκε στον Πρωθυπουργό, η Διεύθυνση Πληροφορικής του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του υπουργείου Οικονομικών και της Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα δημιουργήσουν μια εφαρμογή τύπου wallet στα πρότυπα εκείνης του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού για τον κορωνοϊό ειδικά τα όλα τα οχήματα.

Η εν λόγω εφαρμογή με την ονομασία Car Wallet θα περιλαμβάνει:

- Δίπλωμα Οδήγησης

- Άδεια Κυκλοφορίας Οχήματος

- Τέλη Κυκλοφορίας

- Πιστοποιητικό ΚΤΕΟ

- Αντίγραφο Ασφαλιστικού Συμβολαίου οχήματος,

- Ιστορικό Συντήρησης Οχήματος, κλπ.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία θα είναι διαθέσιμα στις Αρχές οπότε και οι αστυνομικοί ή οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα μπορούν σε έναν απλό έλεγχο να διαπιστώσουν ποιοι κάτοχοι οχημάτων δεν έχουν πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας, δεν έχει περάσει από τακτικό τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ) και δεν έχουν πληρώσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Παράλληλα οι υποψήφιοι αγοραστές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων θα μπορούν να δουν μέχρι και το ιστορικό συντήρησης ενός οχήματος που τους ενδιαφέρει και να διαπιστώσουν αν έχει συντηρηθεί σωστά και δεν φέρει κάποιο «μαϊμού» book service.

Ηλεκτρονική μεταβίβαση ΙΧ και δικύκλων

Η μεταβίβαση των αδειών κυκλοφορίας Επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και Δικύκλων με την ισχύουσα διαδικασία γίνεται με την αυτοπρόσωπη ή με εξουσιοδότηση παρουσία στις Διευθύνσεις Μεταφορών της Περιφέρειας αφού καταβληθούν τα προβλεπόμενα τέλη μεταβίβασης.

Στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου είναι η καθιέρωση της διαδικασίας αυτής ηλεκτρονικά ώστε οι πολίτες να μπορούν να πραγματοποιούν τις πράξεις αυτές χωρίς την υποχρεωτική παρουσία στις Διευθύνσεις Μεταφορών της Περιφέρειας ή στα ΚΕΠ και για το λόγο αυτό βρίσκεται σε συνεννόηση με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την υλοποίηση του.

Η online μεταβίβαση των οχημάτων αναμένεται να ξεμπλοκάρει εντελώς τις Διευθύνσεις Μεταφορών καθώς κάθε χρόνο μεταβιβάζονται πάνω από 400.000 οχήματα και τόσο ο αγοραστής όσο και ο πωλητής μεταβαίνουν στις κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών για να ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης των οχημάτων…

Άρθρο του Γιώργου Κ. Ανδρή

Για πληροφορίες και ραντεβού :
☎️ 10611 ή 2751.101.111
Καθημ. 08.00-18.00 & Σάβ. 08.00-15:00
και στη διάθεσή σας ηλεκτρονικά στο mail μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook-Ιnstagram