28

Δεκ 15

Τσιπ στα τουριστικά λεωφορεία

Από τα τουριστικά λεωφορεία ξεκινά η εφαρμογή των ηλεκτρονικών τσιπ που θα τοποθετηθούν στα οχήματα ώστε να ελέγχονται αν έχουν καταβληθεί τα Τέλη Κυκλοφορίας, αν έχουν ασφάλεια και αν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, καθώς σήμερα δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων (Αρ. Φύλλου 2750- 17/12/2015) η σχετική απόφαση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτη Σγουρίδη.

Ειδικότερα σύμφωνα με όσα αναγράφει η απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έως τις 30/06/2016 θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί όλοι οι ιδιοκτήτες των Τουριστικών Λεωφορείων το ηλεκτρονικό αναγνώσιμο σήμα καθώς από την 1 Ιουλίου 2016 σε περίπτωση ελέγχου διαπιστωθεί πως κάποιο όχημα δεν φέρει το ειδικό τσιπ θα επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ και θα αφαιρούνται τα στοιχεία Αδειας Κυκλφοορίας του τουριστικού λεωφορείου ('Αδεια και Πινακίδες Κυκλοφορίας).

Τα στοιχεία κυκλοφορίας θα επιστρέφονται όταν ο ιδιοκτήτης του Τουριστικού Λεωφορείου προσκομίσει βεβαίωση του Φορέα Χορήγησης ότι εγκαταστάθηκε το ηλεκτρονικά αναγνώισμο σήμα στο λεωφορείο.

Παράλληλα το ηλεκτρονικό τσιπ θα αποτελεί και προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της διαδικασία ελέγχου ΚΤΕΟ από την 1η Ιουλίου 2016.

Το κείμενο είναι του κου 'Γιώργου Κ. Ανδρή'.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν στα τηλέφωνα 10 6 11 ή στο 2751101111

ή διαφορετικά με Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .