19

Μαρ 19

Με καλοκαιρινές θερμοκρασίες, άφθονη λιακάδα και αρκετό κόσμο, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross έτρεξε τον δεύτερο αγώνα στο Άργος. Σε αυτόν ο Γιάννης Τουρατζίδης με Yamaha πήρε τη συνολική νίκη στην ΜΧ1, ενώ στην ΜΧ2 ο μεγάλος νικητής ήταν ο Ανδρέας Ανδρέου, επίσης με Yamaha.

Μέγας Χορηγός - ΙΚΤΕΟ ΤΑΡΝΤΙΛΗΣ

Στην ΜΧ1 η δράση ξεκίνησε με ένα σφικτό πρώτο σκέλος, στο οποίο ο Τουρατζίδης επικράτησε του Σταμάτη Λυρίου (ΚΤΜ) για μόλις 1.3 δευτερόλεπτα, με τον Παναγιώτη Κουζή της Honda να συμπληρώνει το βάθρο από απόσταση 20 δευτερολέπτων.

Στο δεύτερο σκέλος, ωστόσο, ο Κουζής απάντησε με μια πειστική νίκη, αφήνοντας τον Τουρατζίδη δεύτερο με σχεδόν 38 δευτερόλεπτα διαφορά και τον Γιώργο Ηλιόπουλο (ΚΤΜ) τρίτο.

Κάπως έτσι στο σύνολο ο Τουρατζίδης πήρε τη συνολική πρωτιά στο Άργος, καθώς ο συνδυασμός 1ης και 2ης θέσης σε ισάριθμα σκέλη ήταν ανώτερος του 1-3 του Κουζή. Ο αναβάτης της Honda κατετάγη δεύτερος στον αγώνα, ενώ ο βάθρο της ΜΧ1 συμπλήρωσε ο Ηλιόπουλος.

Στην ΜΧ2 ο Ανδρέου ξεκίνησε δυναμικά κερδίζοντας το πρώτο σκέλος, 2.6 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Αντώνη Σάγμαλη και άλλα 14 από τον τρίτο Δημήτρη Μπάκα – μια τριάδα με μοτοσυκλέτες της Yamaha.

Το δεύτερο σκέλος της κατηγορίας έφερε τον Αλέξανδρο Γεωργαντά με Husqvarna στην πρώτη θέση, με τον Σάγμαλη δεύτερο 11 δευτερόλεπτα πιο πίσω και τον Ανδρέου τρίτο.

Με τα αποτελέσματα αυτά η πρωτιά του αγώνα πήγε δικαίως στον Ανδρέου, με τον Σάγμαλη δεύτερο και τον Γεωργαντά τρίτο.

Αξίζει να σημειώσουμε πως εκ των αναβατών της ΜΧ2 ο Σάγμαλης, τρέχοντας με δίχρονο ΥΖ125, πήρε και την πρωτιά της κατηγορίας ΜΧ2Τ, μπροστά από τον Γιώργο Καριώτη (Husqvarna) και τον Σταύρο Μαυράκη (ΚΤΜ).

Στην Open κατηγορία ο Βασίλης Πακαταρίδης (ΚΤΜ) κέρδισε και στα δύο σκέλη του αγώνα. Στον πρώτο αγώνα δεύτερος αναδείχθηκε ο Σταμάτης Δημολιάνης με Husqvarna και τρίτος ο Ανδρέας Λιάκος (Kawasaki).

Στο δε δεύτερο σκέλος, πίσω από τον Πακαταρίδη ακολούθησαν οι ίδιοι αναβάτες με το πρώτο σκέλος, αλλά με αντίστροφη σειρά: δεύτερος ο Λιάκος και τρίτος ο Δημολιάνης.

Αυτά σήμαναν μια σαφή νίκη στο σύνολο για τον Πακαταρίδη, με τον Λιάκο δεύτερο και τον Δημολιάνη τρίτο.

Εκ των σπλάχνων της Open, η Senior κατηγορία είχε ως νικητή στο Άργος τον Σπύρο Μητρόπουλο με Honda, δεύτερος αναδείχθηκε ο Δημήτρης Φωτόπουλος με Husqvarna και τρίτος ο Σωτήρης Βαγενάς με Yamaha.

Στην κατηγορία ΜΧ85 ο Καμαρινός Παυλόπουλος με ΚΤΜ SX85 δεν είχε αντίπαλο, κερδίζοντας αμφότερα τα σκέλη της κατηγορίας του.

Στο πρώτο τον ακολούθησε από τη δεύτερη θέση ο Νίκος Κανελλόπουλος (Yamaha) και στην τρίτη βρέθηκε ο Δημήτρης Γανωτής με Husqvarna.

Αντίστοιχα, στο δεύτερο σκέλος οι Παυλόπουλος και Κανελλόπουλος πήραν τις δύο πρώτες θέσεις, με τον Νίκο Κοσιαβέλο στην τρίτη θέση με ΚΤΜ.

Στο σύνολο φυσικά ο Παυλόπουλος πήρε μια πανάξια νίκη, ο Κανελλόπουλος εύλογα κράτησε το δεύτερο σκαλί του βάθρου και ο Κοσιαβέλος την τρίτη θέση της ημέρας.

Τέλος, στην ΜΧ65 ο Σωτήρης Φωτάκης (Yamaha) μάζεψε δύο νίκες σε ισάριθμα σκέλη και πρώτευσε στο Άργος.

Στα δύο σκέλη του αγώνα δεύτεροι τερμάτισαν ο Κωνσταντίνος Μερκούρης (ΚΤΜ) στο πρώτο και ο Χρήστος-Παναγιώτης Ταμβάκος (ΚΤΜ) στο δεύτερο, ενώ οι δύο αυτοί αναβάτες μοιράστηκαν και τις δύο τρίτες θέσεις.

Κάπως έτσι στο σύνολο του αγώνα ο μεγάλος νικητής ήταν φυσικά ο Φωτάκης, με δεύτερο τον Ταμβάκη και τρίτο τον Μερκούρη.

Δείτε αναλυτικά ολα τα αποτελέσμα EΔΩ.