08

Μάι 17

Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλο αριθμό συμμετοχών σε όλες τις κατηγορίες, διενεργήθηκε από τον Δήμο Άργους – Μυκηνών ως βασικό διοργανωτή και το ΙΚΤΕΟ ΤΑΡΑΝΤΙΛΗΣ ως μεγάλο χορηγό, την Κυριακή 7/5/2017 ο «12ος Αργειακός Μυκηναϊκός Δρόμος». 

Πάνω από 1.000 δρομείς έδωσαν ραντεβού προκειμένου να αγωνιστούν στον «12ο Αργειακό – Μυκηναϊκό Δρόμο» τρέχοντας τα μονοπάτια που χάραξε ο Μυκηναϊκός Πολιτισμός. Η αφετηρία είχε στηθεί στην Πύλη των Λεόντων και οι συμμετέχοντες, αφού διένυσαν μία περιοχή με μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον και γεμάτη από πανέμορφες εικόνες ελληνικής φύσης, τερμάτισαν στην πλατεία Αγίου Πέτρου της αρχαιότερης πόλης της Ευρώπης, του Άργους, η οποία μάλιστα, ύστερα από την ανάπλασή της, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο όμορφες πλατείες της χώρας.

Νικητές στο αγώνισμα του ημιμαραθωνίου αναδείχθηκαν οι Βασίλης Νυσταζάκης (01:16.16) και Στυλιανή Μαρκάκου (01:30.19). Στα 5.000 μ. πρώτευσαν οι Κυριάκος Μπέκας (20.19) και Νίνα Μάρκου (23.41), ενώ οι μικροί φίλοι του αθλητισμού είχαν την ευκαιρία να τρέξουν σε έναν παιδικό αγώνα και να διασκεδάσουν στις εκδηλώσεις που είχε ετοιμάσει ο δήμος και οι φορείς της περιοχής.

Η συμμετοχή στη διοργάνωση του Άργους, σε αντίθεση με τους περισσότερους αντίστοιχους αγώνες ήταν δωρεάν, κάτι που υπογράμμισε και η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος, η Μαρία Πολύζου, η οποία έτρεξε στο αγώνισμα του ημιμαραθώνιου.

Συγχαρητήρια στους ανθρώπους που μόχθησαν για αυτή την επιτυχία, και που μας έκαναν υπερήφανους για την χορηγία.