24

Απρ 17

To ΙΚΤΕΟ ΤΑΡΑΝΤΙΛΗΣ μετά το τέλος της πρώτης δράσης CleanUpDay, την Κυριακή 23 Απριλίου 2017, θέλει πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσει τους 36 εθελόντριες και εθελοντές, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της και συμμετείχαν στον καθαρισμό των πινακίδων οδικής κυκλοφορίας του Δήμου μας. Η διάθεση, εκ μέρους τους, ενός κυριακάτικου ανοιξιάτικου πρωινού, είναι ενδεικτική του ενδιαφέροντος και της πρόθεσης των συνδημοτών μας για εθελοντική προσφορά για την επίτευξη κοινών, απλών και συνάμα σοβαρών, στόχων.

Η πρώτη αποτίμηση λοιπόν της πρωτοβουλίας, που σχετίζεται με τον βαθμό ευαισθητοποίησης και ανταπόκρισης των συμπολιτών μας, και ιδιαίτερα των νέων, είναι τόσο ενθαρρυντική που μας δημιουργεί την υποχρέωση να συνεχίσουμε διευρύνοντας το πεδίο των παρεμβάσεων μας, ιδιαίτερα αυτών που αφορούν στην οδική ασφάλεια.

Η τελική βέβαια κρίση, που σχετίζεται με την αποτελεσματικότητα της δράσης και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, θα γίνει εφόσον αποφευχθεί, χάρις σ’ αυτήν έστω και ένα ατύχημα.

Εν’ αναμονή όμως αυτού, πρέπει να παραθέσουμε κάποιους αριθμούς, και συγκεκριμένα :

1. Μετείχαν 36 εθελόντριες και εθελοντές, κατανεμημένοι σε 6 ομάδες.

2. Χρησιμοποιήθηκαν 7 σκάλες και καταναλώθηκαν 20 φιάλες υγρών καθαρισμού και 16 σφουγγαράκια και άλλο αναλώσιμο υλικό.

3. Καθαρίστηκαν 112 πινακίδες στο πρωτεύον και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο και συγκεκριμένα στις οδούς Κορίνθου, Τσώκρη, Γούναρη, Βας. Σοφίας, Καποδιστρίου, Δαναού και Φείδωνος.

Eυχαριστούμε τους συνδιοργανοτές μας την εταιρία επιγραφές 'ΗΛΙΟΣ' και την γραφίστρια Στεφανία Βολικάκη. Οφείλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους Υποστηρικτές της προσπάθειας, την εταιρεία δηλαδή ειδών καθαριότητας Careful, τα cafe En Lefko Modern BistroHomies και “Parko”, το εστιατόριο Ernesto , την εταιρεία πετρελαιοειδών Avin Kolovos, τα ασφαλιστικά γραφεία “Μαρλαγκούτσος Πέτρος” και την εταιρεία γραφικών τεχνών “n-TYPO”.

Τέλος, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμαρχο Άργους – Μυκηνών κ. Καμπόσο ο οποίος μας συμπαραστάθηκε εξ’ αρχής και έθεσε την δράση μας υπό την Αιγίδα του Δήμου.