13

Μαρ 17

Μπορεί ο καιρός να μην ήταν σύμμαχος, ωστόσο εντέλει αυτό το γεγονός έδωσε μια ξεχωριστή ομορφιά. Στον αγώνα συμμετείχε και το ΙΚΤΕΟ ΤΑΡΑΝΤΙΛΗΣ με πλήρωμα τον Δημήτρη Κορομπόκη και την Μαρία Ασημακοπούλου με BL MINI 850.

Το εγχείρημα της προκήρυξης Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Regularity Ιστορικών Αυτοκινήτων το 2016 ήταν επιτυχές, οπότε ο θεσμός ξεκίνησε το 2017 με κεκτημένη ταχύτητα από την χρονιά που πέρασε. Ο πρώτος γύρος της σεζόν, το Arcadia Classic Tour, διεξήχθη στην Πελοπόννησο στις 11-12 Μαρτίου και διοργανώθηκε από την εξειδικευμένη σε αγώνες Regularity , Scuderia Triskelion σε συνεργασία με τα Αθλητικά Σωματεία «Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας» (Α.Λ.Α. Κορινθίας) και Λέσχη 4Χ4 Ναυπλίου.

Το Arcadia Classic Tour ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου 11 Μαρτίου από τον Φλοίσβο Κορίνθου με 27 πληρώματα να βρίσκονται στην εκκίνηση, ενώ τερμάτισε το μεσημέρι της Κυριακής 12 Μαρτίου στη Δημητσάνα Αρκαδίας όπου έφτασαν εντέλει 25 πληρώματα. Οι αγώνες Regularity είναι απαιτητικοί εκ φύσεως, καθώς τα πληρώματα καλούνται να υπολογίσουν με ακρίβεια την ταχύτητά τους ανά πάσα στιγμή, ώστε να πετύχουν τελικά τον καλύτερο δυνατό χρόνο στο τέλος κάθε δοκιμασίας.

Το έργο τους έγινε ακόμη πιο δύσκολο στο Arcadia Classic Tour λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την Πελοπόννησο. Πέραν της βροχής, σε πολλά σημεία οι συμμετέχοντες συνάντησαν ακόμη και χιόνι όμως δεν πτοήθηκαν, αφού πολλοί σχολίασαν χιουμοριστικά πως το Arcadia Classic Tour μετατράπηκε σε Μόντε Κάρλο και συνέχισαν την προσπάθειά τους.

Τελικά, μετά από 15 Δοκιμασίες Ακριβείας και 210 χιλιόμετρα στην Κορινθία και την Αρκαδία, νικητές αναδείχθηκαν οι Γιώργος Οικονόμου-Νίκος Οικονόμου (Ford Escort MK II, 1978) οι οποίο συγκέντρωσαν μόλις 8,5 βαθμούς ποινής και επικράτησαν παράλληλα στην Ομάδα Ι.

Περισσότερα στο http://www.triskelion.gr/

IKTEO Ταραντίλης τηλ.10 6 11, 2751101111 ή κλείστε ραντεβού online μέσω της ιστοσελίδας μας.