13

Σεπ 19

~ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ~

Η Τζένη Μπουλμέτη την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα IM IRONMAN 70.3 που έγινε στην Νίκαια της Γαλλίας και τερμάτισε σε 5 ώρες και 18 λεπτά. Μαζί με την Πασχαλίνα Λιούτα γίνονται οι πρώτες Ελληνίδες τριαθλήτριες που τερματίζουν τόσο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 70.3, όσο και σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 140.6. Η Τζένη Μπουλμέτη συγκαταλέγεται μέσα στις κορυφαίες Ελληνίδες Τριαθλήτριες και η παρουσία της σε διεθνείς διοργανώσεις την κάνουν να βελτιώνεται συνεχώς και να ξεχωρίζει με τις επιδόσεις της.

Η Τζένη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και κατοικεί στο Άργος Αργολίδας, όπου δραστηριοποιείται τα τελευταία 10 χρόνια. Είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην οργάνωση και διοίκηση αθλητισμού, έχει 2 παιδιά και είναι προπονήτρια του Αθλητικού Συλλόγου “Νηρηίδα”.

Ασχολήθηκε με τις πολεμικές τέχνες και επιτέλεσε μέλος της Εθνικής ομάδας το 2011. Τα τελευταία 6 χρόνια ασχολείται με το Τρίαθλο, είναι πρωταθλήτρια Ελλάδος το 2017 και το 2018 και παράλληλα απο το 2017 μέχρι και σήμερα ασχολείται με το IRONMAN (3.9km κολύμπι, 180km ποδήλατο, 42km τρέξιμο), έχοντας κατακτήσει την 6 θέση παγκοσμίως.

Πες μας δυο λόγια για το ιστορικό σου στο στο Τριάθλο, Πώς ξεκίνησε το ταξίδι στο άθλημα αυτό;

Ασχολούμαι με το Τριαθλο σχεδόν 6 χρόνια. Ξεκίνησα την ενασχόληση μου όταν αποφάσισα να σταματήσω τον πρωταθλητισμό στο καράτε και έψαχνα κάτι να μου ιντριγκάρει το μυαλό και να με διατηρήσει σε ένα καλό αθλητικό επίπεδο. Αγαπημένη απόσταση είναι το Ironman (3.9Κ κολύμβηση, 180Κ ποδήλατο, 42Κ τρέξιμο).

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκλησή σε ένα αγώνα τριάθλου;

Κάθε αγώνας είναι ξεχωριστός, απαιτητικός, δύσκολος αλλά και διασκεδαστικός. Προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και να διεκδικώ το καλύτερο πλασάρισμα στις πρώτες θέσεις του βάθρου.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα στην καριέρα σου στο τρίαθλο μέχρι στιγμής;

Η καλύτερη μου στιγμή στο Τριαθλο ήταν ο τερματισμός μου τον Αύγουστο του 2018 στην πρώτη θέση γενικής γυναικών στο Ironman στην Εσθονία όπου και πήρα το εισιτήριο για τον τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος στην Χαβάη. Ήταν πραγματικά ένα όνειρο για εμένα το οποίο πραγματοποιήθηκε με πειθαρχημένο προγραμμα και προπόνηση.

Ποιο μέρος των τριών αγωνισμάτων, είναι πιο το ισχυρό για εσένα;

Νομίζω οτι το δυνατότερο σημείο μου στο Τριαθλο είναι το ποδήλατο. Το απολαμβάνω ιδιαίτερα ακόμα και στις προπονήσεις γιατί μου δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψω σε πολλά μέρη και να είμαι μέσα στην φύση. Ωστόσο αντιμετωπίζω το αγώνισμα σαν ένα, αν και αποτελείται από 3 διαφορετικά αθλήματα.

Έχεις κάποια συμβουλή για όσους προσπαθούν για να βελτιώσουν την απόδοσή τους στο τρίαθλο;

Το Τριαθλο είναι ένα συναρπαστικό άθλημα. Θεωρώ ότι σημαντικό στοιχείο προσωπικής βελτίωσης της επίδοσης είναι ένας σωστός προπονητής που σε βοηθάει να ασκηθείς σωστά, σε προστατεύει από τραυματισμούς και υπερπροπόνηση και είναι εκεί όταν το σώμα και το μυαλό σου είναι κουρασμένο. Επίσης η πειθαρχία και η συνέπεια είναι σημαντικές στοιχέια αυτοβελτίωσης.

Τι θα έλεγες ένα μικρό παιδι που θέλει να ασχοληθεί με το τρίαθλο;

Τα παιδιά είναι το μέλλον μας. Θα έλεγα σε ένα παιδί να κολυμπήσει, να ποδηλατήσει και να τρέξει και να το διασκεδάσει με όλη την καρδιά του.

Συγχαρητήρια Τζένη και σου ευχόμαστε πάντα επιτυχίες...!!!